Logo culemborgsecourant.nl

Thema Vredesweek: 'Vrede verbindt verschil'

Van 19 tot en met 27 september is het weer Vredesweek. Een week waarin PAX aandacht vraagt voor het bijzondere vredeswerk van mensen die zich blijven inzetten voor een betere wereld.

Culemborg - In deze onzekere tijden wordt vanuit alle hoeken van de samenleving de gemeenschapszin zichtbaar. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Vrede verbindt verschil’.

De Vredesweek is hét moment om elkaar te ontmoeten. In het hele land én online vinden honderden activiteiten plaats.

In Culemborg wappert de hele week een vredesvlag op/bij diverse kerken en bij een aantal particulieren, met de grootste bovenop de Grote Barbarakerk. De vredesvlag wappert in heel Europa op 21 september, de jaarlijkse Internationale Dag voor de Vrede.

“De groeiende diversiteit in Nederland roept veel reacties op. Nieuwsgierigheid en vreugde, maar ook racisme en angst voor het onbekende. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen. In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk. Daarom kiest vredesorganisatie PAX de komende Vredesweek voor het thema 'Vrede verbindt verschil'.” (meer info op https://www.vredesweek.nl/wat-is-de-vredesweek)

De Culemborgse Vredesgroep zorgt al jaar en dag voor de vredesvlaggen, om zo deze traditie in ere te houden. De Raad van Kerken houdt een oecumenische vredesdienst op zondag 20 september a.s. om 10:00 uur in de Grote Barbarakerk. Vooraf aanmelden (ivm corona-regels) kan tot vrijdagavond 18 september 21:00 uur via deze link: https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/gjm9ndBd (let op of u de juiste datum aanvinkt) of tel. 06 2206 4976

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden