Logo culemborgsecourant.nl


Conny de Laat
Conny de Laat (Foto: Conny de Laat)

Conny de Laat neemt afscheid van gemeenteraad

Met pijn in het hart bericht Conny de Laat dat ze vertrekt als raadslid. Hieronder geeft zij aan waarom, in haar afscheidsbrief.

Culemborg - Conny is een betrokken en bevlogen raadslid, die altijd samen met mensen aan de slag gaat. Team GroenLinks Culemborg: "We je missen in de raad, Conny, maar blijven zeker samenwerken!"

''Geachte voorzitter en beste leden van de Culemborgse gemeenteraad,

Hierbij bied ik mijn ontslag aan als raadslid voor GroenLinks. Met pijn in het hart, maar vastbesloten. Mijn belangrijkste drijfveer om me in 2018 kandidaat te stellen voor het raadslidmaatschap was om als raad actiever en intensiever de samenwerking met inwoners en andere partners in de stad op te zoeken en me in te zetten voor een inclusief Culemborg, waar iedereen kan meedoen. Vanuit de gedachte dat we daarmee de lokale democratie in Culemborg versterken. We hebben daarin als raadsleden met elkaar een aantal belangrijke stappen kunnen zetten. In de raad en ook met diverse activiteiten en in diverse werkgroepen in de stad.

De formele kant van het raadswerk met alle procedures & regels die ik vaak als belemmerend ervaar, past mij minder. Mijn werkplezier als raadslid heb ik vooral gehaald uit al die warme contacten met Culemborgers die hun stad een warm hart toedragen.

Ik wil dan ook graag een aantal mensen bedanken. Allereerst mijn fantastische fractiegenoten Tim, Bas en Mischa (wat zal ik jullie missen!), mijn bevlogen collega-raadsleden, de burgemeester en wethouders, de griffie en natuurlijk al die betrokken ambtenaren die hun werk met zoveel liefde en toewijding doen. Bedankt voor de fijne samenwerking en het geduld dat jullie met mij hebben gehad als ik weer eens vol passie en ongeduld mijn vraagtekens of uitroeptekens ergens bij zette. Dank jullie wel.

Veel dank ook aan al die mensen in onze stad met wie ik heb samengewerkt en zeker ook blijf samenwerken. Ik ga nu de raad verlaten, maar blijf in Culemborg actief. Nog steeds zie ik veel kansen voor een lokaal bestuur dat optimaal samenwerkt met inwoners. En Conny zou Conny niet zijn als ik niet samen met anderen alweer allerlei concrete p(l)annetjes op het vuur heb staan. Wordt vervolgd dus!

Ik stop nu als raadslid en ga mijn expertise en betrokkenheid vanaf dit moment weer vanuit de stad inzetten. Back to my roots als initiatiefnemer. Ik denk vanuit die positie nog vaak en veel met de raad te gaan samenwerken.

Rest mij jullie allen veel succes te wensen met jullie oh zo belangrijke werk als raadsleden. Samen aan de slag: voor, door en met de stad. Graag tot ziens!

Opvolging
De zetel die Conny achterlaat zal worden opgevolgd door een van de kandidaten op de GroenLinks-kandidatenlijst van 2018. Binnenkort wordt dit bekend gemaakt.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden