Logo culemborgsecourant.nl

Culemborg ruimt zwerfafval op

Vrijdag 18 september is de 9e editie van de landelijke opruimdag KeepItCleanDay. Ook dit jaar gaan de Culemborgse scholen zwerfafval rapen en kunstwerken maken van afval. 

Culemborg - De dag erna, zaterdag 19 september, is World Cleanup Day, waar wereldwijd 160 landen aan meedoen. Om 10 uur start een opruimwandeling in de uiterwaarden. En duikvereniging Q-divers ruimt die ochtend vanaf 10 uur ónder water op, in de afgraving.

 Hoe kun je meedoen?

Dat is heel makkelijk. Vraag buren, kinderen of vrienden en ga opruimen in je eigen buurt. Afvalgrijpers zijn te leen bij het Stadskantoor (Ridderstraat). Maak jouw opruimactie aan via worldcleanupday.nl. Op deze site staan ook tips over coronaproof opruimen: https://www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/.

 Meld je aan: opruimwandeling uiterwaarden

Help mee opruimen in de Baarsemwaard. We starten zaterdag 19 sept om 10:00 uur bij het toegangshek naar de uiterwaarden bij de spoorbrug aan de Goilberdingerdijk. Afvalgrijpers zijn aanwezig en de gemeente komt het afval om 11:30 uur ophalen. Meld je aan voor deze opruimwandeling via worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

 1 zak zwerfafval = 1 euro zakgeld

De gemeente Culemborg beloont jonge opruimers (tot 16 jaar) voor hun inzet; een volle 30-liter vuilniszak zwerfafval (geen huisvuil!) levert € 1,- op. Inleveren kan alleen op zaterdag 19 september tussen 12 en 16 uur, bij de Triosingel 34. 

 Afvalkunst

Leerlingen van zowel de basisscholen als KWC en Lek en Linge gaan op KeepItCleanDay opruimen. Dat afval een grondstof is leren kinderen tijdens de workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek op 17 en 18 september. Met hulp van kunstenaars en techniekdocenten maken kinderen mozaïeken van flessendoppen en een moestuinkit van hergebruikte materialen. De nieuwe kunstwerken zijn vanaf oktober te zien op de rotonde tussen de Stationssingel en de Weidsteeg. 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden