• De wolf die werd doorgereden op de A2.
• De wolf die werd doorgereden op de A2. Foto: Politie Culemborg
met video

Wolf doodgereden door vrachtwagen op A2 bij Beesd

112 4.658 keer gelezen

BEESD • Op de A2 bij Beesd is woensdagochtend een wolf aangereden door een vrachtwagen. De wolf overleefde de aanrijding niet. De vrachtwagenchauffeur bleef bij de aanrijding ongedeerd.

Voor zover bekend zijn er in deze regio niet eerder aanrijdingen geweest met wolven. In Nederland werden voor zover bekend tot nu toe vijf wolven aangereden. De dode wolf is meegenomen door een jachtopziener en zal nader worden onderzocht. 

‘Twee wolven’

Overigens zijn er twee wolven gesignaleerd, blijkt uit filmpjes die zijn gemaakt. Of de andere wolf -die dus nog in leven is- ook op de snelweg liep, is niet bekend. Op bijgevoegd filmpje (filmer onbekend) is te zien dat een wolf op de op- en afrit van de A2 loopt aan de westkant van Beesd.

Eerder onrust om wolf

In november werden bij een boer in Gellicum zes schapen doodgebeten, hierbij werd ook direct uitgegaan van een wolf. Maar daarna werden geen meldingen meer gemaakt van wolven in West Betuwe. In 2019 werd enkele keren melding gemaakt van ‘Billy’, een wolf die in het Rivierenland werd gespot. Angelique van Nederpelt meldt dat haar Pyrenese Berghond sinds vandaag extra waakzaam is en alert reageert. Angelique die paarden fokt en naast de hond ook investeerde in een hekwerk om de wolf buiten te houden houdt de situatie nauwlettend in de gaten. 

Maatregelen

Angelique vertelt over de maatregelen die ze nam: "We zijn eigenlijk sinds twee jaar misschien wel het best beveiligde perceel van heel Nederland. Want toen Wolf Billy hier twee jaar geleden in onze omgeving en de rest van Nederland liep en schapen doodde, heb ik besloten dat ik tot het uiterste zou gaan op het gebied van beveiliging. Wat ik niet begrijp is dat als een van mijn honden ergens schapen zou vermoorden ik in eerste instantie een waarschuwing zou krijgen en een boete, mocht het daarna weer gebeuren dan bestaat de kans dat mijn hond in beslag genomen wordt en als hij dan na het doen van een test ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, wordt hij gewoon geëuthanaseerd.


• Lupo, de Pyreneese Berghond van Angelique. - Aangeleverd

zelfs de wolf vind ik een mooi dier. Maar niet in Nederland, ons land is te klein.  

Reacties

"Ik ben een groot dierenvriend, ik houd van dieren, ze zijn mijn leven, allemaal, groot, klein, gedomesticeerd of wild. En zelfs de wolf vind ik een mooi dier. Maar niet in Nederland, ons land is te klein. De wolf is gevaarlijk en brengt veel leed bij dieren en hun eigenaren.", zegt Angelique. Op sociale media stromen inmiddels reacties binnen waarin medelijden is voor de dood gereden wolf. Hoe het dier, of dieren op de snelweg terecht is gekomen blijft gissen  Onderzoek moet uitwijzen of het dier al langer in Nederland was en het een welp is geweest van een Nederlands wolvenpaar. Het kan ook een zwervende wolf zijn geweest op zoek naar een eigen territorium.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Verse kruiden.
Liefhebber van Parijs? Kom naar Montmartre aan de Lek Evenement 28 mrt, 13:00
• Burgemeester Gerdo van Grootheest.
Burgemeester Gerdo van Grootheest: 'Melden heeft zin' Nieuws 28 mrt, 12:53
• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 28 mrt, 11:03
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10