• Bij de doorzoekingen werd ook veel geld aangetroffen.
• Bij de doorzoekingen werd ook veel geld aangetroffen. Foto: ter illustratie

Culemborger (48) aangehouden voor witwassen en drugshandel

112 2.700 keer gelezen

CULEMBORG - Een 48-jarige man uit Culemborg is door de politie aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. Tijdens doorzoekingen in Culemborg, Utrecht en Nieuwegein werden onder meer honderdduizenden euro’s in contanten, verdovende middelen, een vuurwapen en auto’s in beslag genomen.

Het Ondermijningsteam in de stad Utrecht kwam de handel in verdovende middelen op het spoor op basis van ontsleutelde crypto-communicatiedata uit een eerder ontmantelde chatdienst. Die berichten boden voldoende aanknopingspunten voor aanvullend rechercheonderzoek. Dat leidde tot de doorzoekingen, afgelopen zondag, in huizen en bedrijfspanden in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en Culemborg. 

Bij een doorzoeking in Culemborg werd de 48-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. In Utrecht werden een grote hoeveelheid geld, een nog nader te bepalen hoeveelheid drugs, een vuurwapen, pepperspray en goederen ten behoeve van drugshandel in beslag genomen. 

Dure auto’s
Ook werden, in het kader van afpakken, op de verschillende zoeklocaties dure auto’s in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.  

Ondermijning gaat om georganiseerde misdaad. Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Door vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen burgers en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Hierdoor lopen mensen in de maatschappij het risico om steeds vaker geconfronteerd te worden met overlast, drugsdumping, intimidatie, afpersing en geweld. Ook worden (jonge) wijkbewoners geronseld voor drugshandel. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
John Kersbergen (34) zet zich al vijftien jaar in voor de Culemborgse Reddingsbrigade Algemeen 31 jan, 07:00
Afbeelding
Ringslang laat zich fotograferen op de Molenkade in Culemborg Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Spectaculaire symfonie van natuurbeelden en muziek in Gelderlandfabriek Algemeen 30 jan, 12:57
Afbeelding
Start van gespreksgroep 'Grijs en Wijs' Algemeen 30 jan, 12:38
Afbeelding
Groene Pluim voor zonneproject Van den Heuvel Algemeen 30 jan, 12:33
Afbeelding
Schrijversdroom Culemborgse Denise Meijer komt uit Algemeen 30 jan, 12:30
Afbeelding
Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland bij S-TEC Algemeen 29 jan, 20:34
Afbeelding
Gereedschap van Betuwe Wereldwijd naar trainingscentra in Zambia Algemeen 29 jan, 20:13