Afbeelding
Foto: ZRT

Nieuwe doorstart voor polikliniek Dermatologie

Algemeen 1.298 keer gelezen

TIEL • Afgelopen jaar heeft de polikliniek Dermatologie van Ziekenhuis Rivierenland plaats gemaakt voor drie nieuwe dermatologen; drs. Stefanie Pentinga, drs. Marjolein Koetsier en drs. Lenny Jacobs-Sibelt. 

2021 heeft in het teken gestaan van het vormen van een goed samenwerkend en hecht team tussen de dermatologen, polikliniek assistenten, wondverpleegkundigen en vaatlaboranten. Hoe is deze nieuwe basis tot stand gekomen en wat zijn de volgende plannen?

Meer verantwoordelijkheid voor de polikliniek assistenten
Sinds de komst van de nieuwe dermatologen zijn de polikliniek assistenten veel meer betrokken bij het specialisme dermatologie. De assistenten hebben aanvullende scholing gekregen zodat ze meer voor de patiënt kunnen betekenen. Polikliniek assistent Roelanda van Dodewaard vertelt: “We zijn nu veel meer betrokken bij het hele proces. Zo vangen we de patiënt in de spreekkamer als eerste op en starten we met het uitvragen van de anamnese. Als de dermatoloog geweest is, voeren we de technische handelingen uit zoals het nemen van een biopt en hebben we tijd voor voorlichting en vragen. Dit geeft de patiënt een vertrouwd gevoel.”

Coördinator polikliniek Mandy de Winter vult aan: “Omdat iedereen meer betrokken is bij het vak kun je gemakkelijk terug vallen op elkaar. Samen kom je er wel uit. Onze patiënten merken de verandering binnen ons team goed. Ze geven aan dat er een goede sfeer hangt op de polikliniek en vinden het fijn dat er meer tijd en aandacht voor hen is.”

Kracht van het team
Ook dermatoloog Marjolein Koetsier is blij dat de polikliniek assistenten meer verantwoordelijkheden hebben gekregen. “De assistenten zijn proactief en denken graag met ons mee. We doen het spreekuur hierdoor echt samen! De kracht van ons team zit dan ook in deze samenwerking en de persoonlijke benadering. Daarnaast kunnen mensen voor bijna alles bij ons terecht. We werken met drie allround dermatologen waarvan ieder nog een eigen specialisatie heeft. Op deze manier bieden we een totaal pakket aan voor de mensen in de regio. Ik ben erg blij met het hele team en trots dat we in één jaar zo goed op elkaar ingespeeld zijn geraakt.”

Nieuwe ontwikkelingen
Naast de focus op goede samenwerking en vertrouwen binnen het team zijn er ook plannen gemaakt om de dermatologie afdeling verder te ontwikkelen. Zo wordt de wachttijd voor verdachte plekjes (oncologische zorg) verminderd. “We proberen mensen voor huidkanker verdachte plekjes binnen een korte tijd te zien en te helpen zodat ze niet lang in onzekerheid hoeven te zitten,” vertelt dermatoloog Marjolein Koetsier.

Er is een nieuw spreekuur voor eczeem opgezet door de wondverpleegkundigen. Patiënten met eczeem kunnen hier één keer in de twee weken terecht voor extra begeleiding. Mogelijk komt er uitbreiding op dit het spreekuur als het goed loopt.

Daarnaast wordt er veel focus gelegd op de samenwerking met andere specialismes in Ziekenhuis Rivierenland. Zo zijn de lijnen kort met de plastisch chirurgen. Dit heeft er toe geleid dat er sinds november 2021 een nieuw gezamenlijk oncologisch spreekuur is geopend in de Barbarapolikliniek Culemborg. En binnenkort wordt de spataderenpolikliniek (samenwerking tussen dermatologie en vaatchirurgie) opgestart. Dit houdt in dat een patiënt op één dag een onderzoek en behandelvoorstel krijgt voor spataderen. Kortom, met veel enthousiasme wordt er hard gewerkt bij afdeling Dermatologie want er gaat nog genoeg gebeuren dit jaar.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 9 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39