Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een ‘Van kop tot teen’ transport van Stichting Betuwe Wereldwijd

Algemeen 473 keer gelezen

CULEMBORG • Een paar keer per jaar haalt een vrachtwagen met oplegger een volle container van de Stichting Betuwe Wereldwijd van industrieterrein Pavijen op. 

Afgelopen dinsdag 23 november vertrok de vrachtwagen weer naar de haven van Rotterdam met bij elkaar een gewicht van bijna 9 ton op de trailer! De hulpgoederen zijn voor 5 projecten in Tanzania. Deze keer gaan wat minder gebruikelijke goederen mee in de container. 

Gewoonlijk verzend Betuwe Wereldwijd gebruikte, opgeknapte computers, fietsen, naai- en breimachines en handgereedschappen naar opleidingsprojecten in het buitenland. Samen met Werkplaats voor de Wereld in Culemborg zamelde de stichting de afgelopen tijd schoenmakersgereedschappen in. Het doel was de herstart van (orthopedische) schoenmakersopleidingen voor jongeren met een beperking in Mbeya. 

OIM Orthopedie uit Arnhem schonk twee degelijke elektrische schoenmakersmachines voor het maken en herstellen van orthopedisch schoeisel. Ze zijn in de werkplaats van Betuwe Wereldwijd nagekeken en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. 

Zoals vaker worden er ook nu extra accessoires en onderdelen meegestuurd die in Afrika erg duur zijn of lastig te krijgen.Behalve goederen gericht op de voet, bevinden zich hulpmiddelen bestemd voor het hoofd in de container. Wekenlang hebben medewerkers van Betuwe Wereldwijd gebruikte brillen doorgemeten en schoongemaakt voor het brillenproject van Stichting Matamba. 

Dozen gevuld met zonnebrillen en brillen op sterkte liften mee in de container. Twee keer per jaar gaat een Nederlandse opticien naar Tanzania om oogmetingen te doen en kinderen en volwassenen uit de wijde omgeving van het dorp Matamba van een bril te voorzien. De brillen zijn in Nederland ingezameld. 

Betuwe Wereldwijd bedankt Merkx opticiens nog eens hartelijk voor de donatie van slijptoestellen, meetapparatuur en prachtige nieuwe monturen voor dit project. De overige goederen in de container zijn bestemd voor nieuwe trainingsprojecten timmeren en naaien voor jonge vrouwen van GREPO, voor het voortbestaan van vakopleidingen aan de technische school in Songea en om het kleding- en schoenmakersproject voor alleenstaande moeders van Community Support Mission te kunnen realiseren.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00