Afbeelding
Foto: aangeleverd

Partij voor de Dieren doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Culemborg

Algemeen 347 keer gelezen

CULEMBORG • De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Culemborg. Op 21 november zullen de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vaststellen. Ook het concept verkiezingsprogramma wordt aan de leden voorgelegd op het congres en zal binnenkort worden gepubliceerd.

De nummer 1 op de lijst voor Culemborg is Myra van der Velde. Zij heeft politieke geschiedenis gestudeerd en is werkzaam als communicatieadviseur. Binnen de partij is zij al meerdere jaren actief op lokaal en provinciaal gebied. Van der Velde: “We zijn ontzettend blij dat wij mee gaan doen. De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Culemborg. We willen dat er in Culemborg eindelijk een dierenwelzijnsbeleid wordt vastgelegd en dat de gemeente zorgt voor natuurinclusief beheer van het kostbare groen in de stad. Culemborg is bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen, die echt te weinig prioriteit geven aan de biodiversiteitscrisis en de klimaatcrisis.”

Lysanne Jackson is de nummer twee op de lijst. Zij heeft bos- en natuurbeheer gestudeerd en is werkzaam in het waterschap Rivierenland. In 2017 heeft zij de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren in Culemborg opgericht. De nummer 3 is Kevin Vroomen. Hij is werkzaam in de geveltechniek en is jaren voor de partij in de provincie Utrecht actief geweest. Vroomen is sinds enkele jaren ook in Culemborg betrokken.

Dieren, natuur en milieu
In Culemborg kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen, om de stad dier-, natuur-, en milieuvriendelijker te maken. Ook wil de partij dat Culemborg uiterlijk in 2030 klimaatneutraal is.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws gisteren
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39
• Verschillende muziekinstrumenten.
Vollin Muzieksessie in de Fransche School Nieuws 26 mrt, 10:00
• Rivierlandschap bij Culemborg.
Route van wandelingen in Culemborg te vinden op website Nieuws 26 mrt, 07:00