Van links af Sander Booms (gemeente Culemborg), Bart-Jan Nijsingh (una Volta) en Mark van Dooren (Gelderlandfabriek) bij het nieuwe herkenningspunt naast het station.
Van links af Sander Booms (gemeente Culemborg), Bart-Jan Nijsingh (una Volta) en Mark van Dooren (Gelderlandfabriek) bij het nieuwe herkenningspunt naast het station. Foto: William Hoogteyling

Gelderlandfabriek is nu ook Toeristisch Overstap Punt

Algemeen 2.117 keer gelezen

CULEMBORG • Culemborg telt voortaan weer twee TOP’s. TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt en behalve het stadhuis aan de Vismarkt is nu ook de Gelderlandfabriek aan de Stationsweg aangewezen als zo’n centrale toeristische locatie. Deze week werden de houten palen geplaatst die naar de TOP’s verwijzen.

Verspreid door het Rivierenland zijn dertig officiële infoposten, TOP’s, waar men terecht kan voor gratis toeristische informatie en gratis routes. Dertien van deze infoposten zijn ook FIETS- en/of WANDELTOP, plekken waar meerdere fiets- en wandelroutes samenkomen.

Goed bereikbaar

Op deze speciaal ingerichte locaties kan men de fiets- of wandeltocht starten of even tot rust komen. Een FIETS- en/of WANDELTOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Aan dit punt is vaak horeca gekoppeld, kan men de e-bike opladen en gratis toeristische informatie vinden. Met al deze voorzieningen is een TOP een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt.

Elke dag geopend

Het monumentale stadhuis is al jaren een ‘gewone’ TOP en tot voor enkele jaren was er een FIETS- en/of WANDELTOP aan de jachthaven. Sinds de sluiting van het havenrestaurant is, door de gemeente Culemborg en Stichting Bureau Toerisme, hard gezocht naar een vervangende locatie. Die is gevonden bij de Gelderlandfabriek, die mede door het inpandige café-restaurant una Volta elke dag is geopend. 

Ook de ligging pal naast het station en de aanwezigheid van parkeerruimte zijn grote pluspunten. Naast alle activiteiten die in de Gelderlandfabriek plaats vinden, is het nu ook dé plek voor toeristische informatie. Met financiële steun van de gemeente Culemborg en Culemborg Klopt zijn de week de nieuwe herkenningspunten geplaatst.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• V.l.n.r.: Leny Nolten, Anneke Mol en Margriet Hunfeld.
Kappen van zieke en dode bomen in Culemborg van start Nieuws 19 feb, 15:45
• Initiatiefnemer Jesek van Sante van De Toffel Dagen die alvast aan een toffel zit.
Jesek van Sante bedenker festival 'De Toffel Dagen' Nieuws 19 feb, 15:38
• Blessing Bolunza ontwijkt een sliding van z'n tegenstander.
Focus'07 JO16-1 laat geen spaan heel van DHSC Sport 18 feb, 23:14
Afbeelding
Leerlingen Agora Basics vouwen 550 hartjes voor bewoners De Kulenburg Nieuws 17 feb, 18:46
• Na een natte winter wordt het wandelpad met nieuwe houtsnippers opgefrist.
Buurtbewoners aan de slag in moestuin Tuinhart Voorkoop Nieuws 17 feb, 17:59
Afbeelding
Auto te water langs de Diefdijk, bestuurder trekt voertuig met shovel weer omhoog 112 17 feb, 17:49
Afbeelding
Expositie 'Marcuspassie' in de Grote of Barbarakerk Nieuws 16 feb, 17:00
Afbeelding
Lezing en workshop journalist Pauline Weseman Nieuws 16 feb, 15:00