Afbeelding
Foto: nl.123.rf

Reisdocumentaire

zaterdag 28 september 2024 16:00

16:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. Muziek aan de Lek organiseert in 2024 concerten in de historische binnenstad van Culemborg. Hierin delen Culemborgse musici van internationale klasse het podium met jonge musici die gespecialiseerd zijn in de historische uitvoeringspraktijk van barokmuziek. 

Reisdocumentaire. De Duitse bariton Thomas E. Bauer maakte in 2004 een reis met de Transsiberiƫ-Express waarbij hij Schuberts laatste liedcyclus Winterreise uitvoerde in steden langs de spoorroute. Over deze reis, die vanuit Moskou dwars over de Siberische hoogvlakte voert en eindigt in Ulaanbaatar, Mongoliƫ, werd een documentaire gemaakt die in de middag te zien zal zijn. Aansluitend is er de mogelijkheid om te dineren in restaurant Una Volta.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg of via www.muziekaandelek.nl, waar ook de meest actuele informatie en de gedetailleerde concertprogrammering te vinden is. Meer informatie hierover is te vinden op www.muziekaandelek.nl/donateur. Zaterdag 28 september Gelderlandfabriek. Om 16:00 uur reisdocumentaire Schubert en Transsiberiƫ-Express. Entree 5 euro. Om 19:30 uur Winterserie met Thomas E. Bauer (bariton). Entree 20 euro.