Afbeelding
Foto: nl.123.rf

Motetten

zaterdag 27 juli 2024 15:00

15:00, Culemborg, Grote- of Barbarakerk. Muziek aan de Lek organiseert in 2024 concerten in de historische binnenstad van Culemborg. Hierin delen Culemborgse musici van internationale klasse het podium met jonge musici die gespecialiseerd zijn in de historische uitvoeringspraktijk van barokmuziek. 

Vocale muziek uit het Leipzig van vóór Bach. Voordat J.S. Bach in 1723 de prestigieuze post van Thomaskantor van Leipzig in de wacht sleepte, gingen minstens zestien anderen hem voor. De taken van de Thomaskantor waren uitgebreid: niet alleen was hij verantwoordelijk voor de muziek in de vier belangrijkste kerken van Leipzig, ook gaf hij les aan de Thomasschule, waar jongens een (muzikale) opleiding kregen. In dit concert hoort men het resultaat van een muzikale uitwisseling tussen zangers uit Nederland en het Voicemade Ensemble uit Leipzig, dat voor een deel bestaat uit zangers die naar de Thomasschule gingen, want deze school bestaat nog steeds. Op het programma staat vocale muziek die in Leipzig is geschreven door de voorgangers van J.S. Bach.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg of via www.muziekaandelek.nl, waar ook de meest actuele informatie en de gedetailleerde concertprogrammering te vinden is. Meer informatie hierover is te vinden op www.muziekaandelek.nl/donateur. Zaterdag 27 juli 15:00 uur Grote- of Barbarakerk. Motetten uit de Thomaskirche. Vocale muziek uit het Leipzich van voor Bach. Entree 15 euro.