Afbeelding
Foto: gemaakt door vrienden

Concert: Met vleugels - Con alas - Latin meets Klassiek

zondag 12 mei 2024 15:30 tot 17:00

15:30-17:00, Culemborg, Sint Janskerkhof 1. Fama Koning – cello, zang Emile Nanninga – piano, zang.

‘Met vleugels’ is een concert waarin celliste Fama Koning en pianist Emile Nanninga samen met het publiek op muzikale wereldreis gaan. Ze ‘vliegen’ naar uiteenlopende werelddelen om mooie sprankelende muziek te laten klinken.

De twee jonge, getalenteerde musici verbinden hun verschillende muzikale interesses en komen zo tot een unieke mix van Zuid-Amerikaanse en Spaanse wereldmuziek met klassieke muziek. Componisten als Piazzolla, Fauré, Massenet, Bernstein, Maria Theresa Vera en Egberto Gismonti ontmoeten elkaar op deze reis. Eigen composities, en zang van beiden, geven dit concert een extra feestelijke tint.

Over Fama Koning en Emile Nanninga

Fama studeert klassiek cello aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf haar 11e jaar is Fama prijswinnaar in het Britten Celloconcours, het Concertgebouw Concours, en wint ze een eerste prijs in het Prinses Christina Concours. In 2022 is zij te gast bij Podium Witteman.

Emile heeft zich van jongs af aan toegelegd op de klassieke piano en breidde zijn interesse daarna uit met flamenco, pop, Braziliaanse en Cubaanse muziek. Hij studeert Latin piano op Codarts, het Rotterdams Conservatorium.  

Emile en Fama ontmoeten elkaar voor het eerst op de middelbare school. Omdat er direct een klik is komt het snel tot een optreden. Inmiddels geven ze met regelmaat samen concerten. Door een gezamenlijke masterclass wordt hun liefde voor improvisatie gewekt.

Het duo onderscheidt zich door de diverse muziekstijlen die ze beheersen, door te componeren, en doordat ze beiden naast hun instrument ook zingen. Ze spelen op veel verschillende plekken, onder andere in de mooie Romaanse Nicolaaskapel in Nijmegen. In de zomer van 2023 worden ze gevraagd een optreden te verzorgen tijdens het muziekfestival Klassiek op het Amstelveld.

Tussen het repeteren door slenteren ze graag door de bossen of langs het water.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar door een e-mail te sturen naar famaemile@gmail.com.