Afbeelding
Foto: Ad Parnassum

Ad Parnassum

zaterdag 20 april 2024 20:00 tot 21:30

20:00-21:30, Culemborg, Barbarakerk. Nooit helemaal thuis. Onder deze titel brengt  kamerkoor Ad Parnassum een  concert met werken van Henk Badings, een bijzondere Nederlandse componist, die beroemd was in de jaren ‘30, ook ver buiten Nederland. 

Na de Tweede Wereldoorlog werd hij verguisd (nu zouden we zeggen: gecanceld), vanwege zijn benoeming door de Duitsers als directeur aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Ad Parnassum wil graag laten horen waarom de muziek van Badings, ondanks het etiket “omstreden” dat aan zijn persoon is blijven kleven, over de hele wereld wordt uitgevoerd.

De muzikale taal van Badings is onderwerp van een promotieonderzoek dat dirigent Anthony Zielhorst, afkomstig uit Culemborg, momenteel uitvoert aan de Universiteit van Utrecht. Dit programma kan gezien worden als een klinkend onderdeel van deze studie.

Ad Parnassum is een Tilburgs koor dat enthousiast wordt van avontuurlijk repertoire. Het koor voert graag 20e en 21ste eeuwse muziek uit met een focus op eigentijdse componisten uit Nederland en Vlaanderen.

Ad Parnassum zingt een dwarsdoorsnede van Badings composities, waaronder een werk voor koor en elektronica, enkele geestelijke composities en liederen uit de Java-cyclus, waarin hij de heimwee naar het land van zijn jeugd bezingt.

Zaterdag 20 april 2024, aanvang 20·00 uur Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, Culemborg

Reserveren en kaartverkoop; kamerkooradparnassum.nl