Bic balpen versus kroontjespen

woensdag 21 februari 2024 14:00 tot 16:00

14:00-16:00, Culemborg, Weeshuis. Het onlangs verschenen boek “Wij waren wees” waarin 48 wezen een gezicht en een identiteit krijgen is de leidraad voor de workshops in het Weeshuismuseum. Het boek vertelt verhalen van doorzettingsvermogen, hoop en menselijke verbondenheid, die net zo relevant zijn in het verleden als nu. Aanwezigen gaan kijken naar de verhalen en portretten uit het boek en laten zich inspireren. Op woensdag 21 februari verzorgt gastdocent Ellen van Vollenhoven de workshop ”BiC- balpen versus Kroontjespen”. Aanwezigen gaan tekenen met de blauwe balpen én de kroontjespen. Men ontdekt de verschillen in tekentechniek en vergelijkt toen en nu. Hoe anders was het voor de weeskinderen? Waren er toen al balpennen of alleen griffel en lei? Gastdocent Marjolein van Piggelen gaat op 22 februari aan de “slag” met het maken van een levensboom (monoprint) met plantenafdrukken. Een levensboom staat o.a. symbool voor groei en ontwikkeling en vruchtbaarheid. Beide workshops maken verbinding met het verleden en nu, komen herinneringen tot leven en ontstaan er nieuwe beeldende verhalen. Men kan vanaf 14.00 tot 16.00 uur aansluiten, kosten €2,50 p.p. Informatie www.weeshuismuseum.nl