Afbeelding
Foto: Stockfoto Pro Persona Connect

Zomercursus van brugklassers

dinsdag 15 augustus 2023 9:00 tot donderdag 17 augustus 16:00

9:00-16:00 uur, Culemborg. De zomercursus is voor aanstaande brugklassers (uit regio Rivierenland) die problemen ervaren in het sociale contact met leeftijdsgenoten. 

Zonder dat ze het willen, staan deze kinderen vaak alleen. De zomercursus ‘Plezier op school’ is gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van aanstaande brugklassers. 

De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen. Deze cursus kan ze hierin een positieve ervaring geven. 

De cursus is vaak minder geschikt voor kinderen met ASS-problematiek. Neem contact op bij twijfels. 

Wat doen we in de cursus?

De deelnemers leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op. 

Daarnaast leren ze:

- contact leggen met anderen en samenwerken
- opkomen voor jezelf
- omgaan met plagen en pesten
- omgaan met spanning

Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school!

Het cursuspakket

Het volledige cursuspakket bestaat uit:

- een kennismakingsgesprek met ouders en kind;
- een ouderavond voorafgaand aan de cursus;
- tweedaagse cursus voor de kinderen inclusief materialen;
- een afsluitend gesprek met ouders en kind of terugkombijeenkomst voor de deelnemers.

Data cursus

De cursus ‘Plezier op school’ vindt plaats op: dinsdag 15 en donderdag 17 augustus 2023 van 9.00 -16.00 uur. De ouderavond is op maandag 14 augustus om 19.30 uur.

Aanmelding of het inwinnen van informatie is tijdens kantooruren mogelijk door contact op te nemen met het secretariaat van Preventie (026) 312 44 83 of preventie@propersona.nl. Meer informatie is te vinden op de website: www.propersonaconnect.nl.