deurkalf boven toegangsdeur stadhuis
deurkalf boven toegangsdeur stadhuis Foto: T.J. van Kessel

Stadswandeling door “Kuilenburg”

zaterdag 3 juni 2023 11:00 tot 12:30

11:00-12.30 uur, Culemborg, Herenstraat 29. “Oud Culemborg, gij zijt een schoone en wond’re stad”, staat in een oud gedichtje over “Kuilenburg”. De medewerkers van de Stichting Stadsgidsen Culemborg laten dat graag zien. Daarom organiseren zij op zaterdag 3 juni opnieuw een gratis rondleiding door de oude binnenstad. 

Tijdens deze stadswandeling laten de gidsen u de mooiste gebouwen en leuke doorkijkjes van onze oude vrijstad zien. De wandeling begint om 11.00 uur op het voorplein van Het Weeshuis, Herenstraat 29 en is bedoeld voor individuele deelname en niet voor groepen. Groepen leiden wij op afspraak rond. Rond half een eindigt de wandeling en kan iedereen zelf gaan genieten van de stad en haar omgeving.

Met ingang van dit jaar is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan alleen per e-mail: stadsgidsculemborg@gmail.com. Vermeld naam, telefoonnummer en het aantal personen. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 2 juni 17.00 uur. Wij bevestigen alle e-mails. Er is plaats voor maximaal 36 deelnemers.

De deskundige gidsen kennen veel verhalen over de stad en vertellen grappige en interessante anekdotes. Bijvoorbeeld over het jaartal boven de deur van het stadhuis. Staat daar nu 1534 of 1734? Wie het weet, mag het zeggen. En enig idee waar de paardenmeter zit?

De Stichting Stadsgidsen is een kleine groep van enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie binnenstad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld. 

Naast de gratis stadswandelingen verzorgt zij op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie. Tegenwoordig bieden wij ook rondleidingen met een ander thema aan. Kijk daarvoor op onze website:  http://stadsgidsenculemborg.weebly.com.