Dez Mona
Dez Mona Foto: Filip van Roe

Dez Mona in Gelderlandfabriek

zaterdag 10 juni 2023 20:00 tot 22:30

20:00 uur, Culemborg, de Gelderlandfabriek. De Antwerpse Dez Mona is klaar om je omver te blazen met hun live-uitvoeringen van onder andere het nieuwe album Loose Ends. Op zaterdag 10 juni staat deze veelzijdige groep muzikanten in De Gelderlandfabriek.

In de voorbije twee decennia hield Dez Mona nooit op het publiek te verrassen. Nog geen jaar na Lucy, een ‘werelds oratorium’ in samenwerking met het Antwerpse Baroque Orchestration X, komen zanger Gregory Frateur en zijn gezellen nu aankloppen met het kosmopolitische Loose Ends.

Op de negende langspeler van de groep wordt hoekige funk vaak afgewisseld met stuiterende discopop. ‘Na de donkere ballades uit ons vorige project, kozen we er bewust voor eens een opgewekte, rechttoe rechtaan-plaat te maken’, vertelt Frateur. ‘Dit keer wilde ik me niet teveel uitputten in metaforen: de teksten mochten simpel en ‘in your face’ zijn’.

In het nieuwe album Loose Ends ligt de nadruk meer dan ooit op het ritme en de groove. ‘Op Loose Ends gaan we ‘back to basics’, geeft Gregory Frateur toe. ‘Maar dan wél zonder onze herkenbaarheid te verliezen’.