De Fransche School: Klassieke Reeks - Paulien Cornelisse in Calefaxland
De Fransche School: Klassieke Reeks - Paulien Cornelisse in Calefaxland Foto: Calefax

Paulien Cornelisse in Calefaxland

zondag 7 mei 2023 14:00 tot 17:00

14:00, Culemborg, De Fransche School. Het tweede jaar van onze Klassieke Reeks op initiatief van de Culemborgse Nine Sligter sluit af met een wel heel bijzonder concert door Calefax en Paulien Cornelisse. Dit is een try-out.

Met deze reeks wordt een grote groep liefhebbers van klassieke muziek de kans geboden om in Culemborg te kunnen genieten van concerten met musici van internationaal niveau, we zijn dankbaar voor de steun van Cultuurfonds Culemborg voor dit mooie project. 

In de serie Welkom in Calafax- Land nodigt rietkwintet Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met een passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie. Te gast in deze tweede editie is Paulien Cornelisse, één van Nederlands meeste creatieve en originele geesten.

Het Calefax Rietkwintet bestaat uit vijf verschillende rietblazers, bespeeld door de musici Olivier Boekhoorn- hobo, Bart de Kater- klarinet, Raaf Hekkema- saxofoon, Jelte Althuis- basklarinet en Alban Wesly- fagot. Ze hebben vele prijzen en onderscheidingen ontvangen waaronder de Philip Morris Kunstprijs, de Kersjes van Groenekan Prijs en de VSCD- Prijs klassieke muziek. Ze waren vorig seizoen nog te gast bij Podium Witteman waar ze op een voortreffelijke manier een bewerking speelden van de Rhapsody in Blue van George Gershwin.

Cornelisse schrijft, maakt theater, postcasts en televisieprogrgramma’s. Wie haar voorstellingen bezoekt ziet ook altijd een groot muziekliefhebber aan het werk. Cornelisse: “ik wil me samen met Calefax verdiepen in de overlap tussen taal en muziek. Zou je kunnen praten met een blaasinstrument? Door de eeuwen heen hebben veel componisten een poging gedaan klanken uit de natuur, en uit de mens, om te zetten in muziek. Die voorbeelden gaan we beluisteren. Maar we gaan de vraag ook van de andere kant benaderen. Wanneer wordt taal muziek?” 

De ticketprijs is inclusief een drankje.