Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Raad van Kerken Culemborg houdt symposium over middelengebruik onder jongeren

dinsdag 30 mei 2023 20:00

20:00-22:00, Culemborg, Varkensmarkt. De Raad van Kerken Culemborg organiseert op dinsdag 30 mei een symposium over middelengebruik onder jongeren. Middelengebruik is (helaas) een groeiend fenomeen, dat voor (direct) betrokkenen veel vragen en dilemma’s oproept. 

Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen ontdekken op welke manier ze hiermee om kunnen gaan samen met andere ouders, geestelijk verzorgers en iedereen die in de eigen omgeving hiermee wordt geconfronteerd.

Vragen

Wat speelt er allemaal rondom middelengebruik onder jongeren? Hoe raken jongeren erin verzeild en wat is nodig om er uit te komen? Hoe ga je het gesprek aan en bied je ondersteuning vanuit je eigen rol? Welke eerste stappen kunnen worden gezet naar herstel en waar kun je terecht voor begeleiding?

Het symposium

Kom naar deze bijeenkomst om antwoorden op deze en andere vragen te vinden. Het symposium wordt gehouden in samenwerking met GGD Gelderland-Zuid (Charlotte Wouters), Iriszorg (Mariska Hutten), O.R.S. Lek en Linge (Maartje Smits-Van der Lek), Wilfred Kols en Yassin Dagdag.

Informatie

Het symposium wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt. Men is welkom vanaf 19.30 uur (inloop met koffie en thee). De toegang is gratis, graag inschrijven via https://www.raadvankerkenculemborg.nl/