Schoolreis in de Middeleeuwen
Schoolreis in de Middeleeuwen Foto: Theaterjuf

Schoolreis in de Middeleeuwen 8+ | Theaterjuf

zondag 2 april 2023 14:00 t/m 16:00

14:00-16:00, Culemborg, De Fransche School. Een groepje kinderen uit Lekstad komt tijdens hun schoolreisje naar FunWorld per ongeluk in de middeleeuwen terecht. Zondag 2 april te zien bij De Fransche School in Culemborg.

Daar leren ze Dapper en Stoertje kennen, twee kinderen van hun eigen leeftijd. Ze sluiten vriendschap met hen, leren het een en ander over de middeleeuwen en proberen hun nieuwe vrienden te helpen ontsnappen aan het leger van Karel de Grote. Ze willen ze meenemen naar 2023 áls het hen lukt weer terug door de tijd te reizen.  Maar dan ontdekken ze dat ze daarmee de geschiedenis kunnen veranderen. En als de geschiedenis verandert, dan heeft dat ook invloed op hun tijd.  Lukt het ze om een plan te bedenken waardoor Dapper en Stoertje niet hoeven te vechten in de oorlog? Zal het de kinderen lukken om weer terug te komen naar hun eigen tijd? 

Deze voorstelling wordt gespeeld door elf kinderen van één van de jeugdtheatergroepen van Theaterjuf Sandra van Wijk.

Tekst Maarten Stevens, regie Theaterjuf Sandra van Wijk. www.theaterdefranscheschool.nl/theaterjuf