Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt

vrijdag 31 maart 2023 20:00

20:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. Een niet alledaags verhaal op 31 maart in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Tijdens de muzikale show ‘Who the F*ck is Britt?!’ vertelt Sem Jansen over zijn transitie van vrouw naar man.

Sem Jansen (Helmond, 1992) is zanger, gitarist, songwriter en docent. Hij maakt sinds 2011 deel uit van de Leif de Leeuw Band. Met deze band wint hij in 2014 de Dutch Blues Challenge. In 2015 wordt de band uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ tijdens de European Blues Awards. Inmiddels zijn er een ep, zes albums en een aantal singles uitgebracht en tourt de band door binnen- en buitenland, tot en met China en de USA. Daarnaast schrijft en speelt Sem veel Americana muziek die hij uitvoert met zijn eigen band. Dat resulteerde in het onlangs verschenen solo-album ‘Uncle Sem’.

Britt
Maar Sem heeft nóg een verhaal, want hij is geboren als Britt. En daarover gaat de voorstelling ‘Who the F*ck is Britt?!’ Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. In een show van anderhalf uur neemt Sem het publiek mee in zijn proces via het zingen van songs, aangevuld met videobeelden en verhalen. Hij gaat in duet met zijn vroegere zelf die op het videoscherm te zien is. Dit alles wordt live begeleid door de muzikanten van de Leif de Leeuw band. Tijdens de show speelt Sem met de band kleine verhalende Americana songs.

Aanvang 20.00 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl