Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bierreis naar de middeleeuwen

donderdag 23 maart 2023 19:30

19:30, Culemborg, de Fransche School. Op donderdagavond 23 maart geeft bierhistoricus Leendert Alberts om 19.30 uur een lezing met proeverij over de eerste ‘bierrevolutie’ in Nederland die plaatsvond tussen 1300 en 1600. In die tijd is men namelijk begonnen om hop te gebruiken bij de bereiding van bier. Men hoort in de lezing over brouwende vrouwen, bierrecepten, accijns en dronkenschap. Tijdens de pauze kan men deelnemen aan een kleine proeverij om de smaak van twee ‘middeleeuwse’ bieren te ervaren. De bijeenkomst is (gratis) toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is niet nodig, maar let op, vol is vol. Als men in de pauze deel wilt nemen aan de proeverij dan wordt daarvoor 2 euro in rekening gebracht, contant te betalen. Locatie: de Fransche School, Culemborg.