Beide koren in de Grote Kerk van Dordrecht
Beide koren in de Grote Kerk van Dordrecht Foto: Marijn Slappendel

Dubbelkorige Choral Evensong in Culemborg en Dordrecht

vrijdag 8 december 2023 7:00

CULEMBORG/DORDRECHT • Sura Cantat uit Dordrecht en de Barbara Cantorij uit Culemborg zullen gezamenlijk tweemaal een bijzondere Choral Evensong in de Anglicaanse traditie verzorgen. Op 10 december  vindt dit plaats in de Grote Kerk van Dordrecht en op 17 december in de Grote Kerk van Culemborg.

Het is voor beide cantorijen en dirigenten iedere keer weer een feest om met zo’n rijke koorklank de muziek te kunnen vertolken. De intimiteit van de Adventsperiode draagt ook bij aan het bijzondere karakter van deze Choral Evensong.

Liturgische vorm
De koren zullen de liturgische vorm van de Anglicaanse Evensong volgen, zoals die al eeuwenlang ’s avonds in vele kerken in Engeland wordt uitgevoerd. Ze zullen dan zingen: de Preces and Responses (gebeden en acclamaties), Psalm 85 in chant-vorm, een Magnificat en Nunc Dimittis (beide van Statham), de Anthem ‘O Thou, the Central Orb’ van Charles Wood en de Evening Hymn ‘O come, o come, Emmanuel’ samen met de aanwezigen.

De Evensongs beginnen in beide steden om 19.00 uur. Er is geen entreeprijs; wel is er de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te doneren.