Afbeelding
Foto: https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/teleport-eva-van-pelt-koen-wijnen-femke-teussink/

Teleport

donderdag 21 december 2023 20:00 tot 1:00

20:00-01:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. De maandelijkse Evening @ the Factory in de Gelderlandfabriek in Culemborg is 21 december het vertrekpunt voor een muzikale roadtrip met het duo Teleport. 

Ook deze avond houdt Femke Teussink een ‘artist talk’ over haar werk als fotograaf. Teleport, met Eva van Pelt en Koen Wijnen, kleedt ruimtes aan met geluid. Door live muzikale improvisaties, veranderen wachtkamers in woestijnlandschappen, dansvloeren in wereldsteden en festivaltenten in ruimteschepen. 

Wijnen en Van Pelt. bouwen met tijd en aandacht een rijk klanklandschap via geluidsbronnen als (digitale) drums, basgitaar, akoestische percussieve instrumenten, (digitale) synths, samples en stem.

Na haar opleiding aan de kunstacademie startte Femke Teussink (1976) haar eigen bedrijf en werkt in opdracht en aan vrij werk. Al snel specialiseerde ze zich in portretten. Ze probeert het alledaagse anders te bekijken en vertelt met haar beelden graag een verhaal. Ze gebruikt hierbij de camera als penseel om een eigen wereld te creëren. De laatste jaren ontwikkelde ze ook een voorliefde voor natuurfotografie. Aanvang 20.00 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.