Afbeelding
Foto:

Schrijfavond Amnesty

woensdag 25 januari 2023 18:00 tot 20:00

18:00-20:00, Culemborg, Bolderburen. In januari 2023 organiseert Amnesty Culemborg weer een schrijfavond op woensdag 25 januari van 18.00 uur tot 20.00 uur in de Bibliotheek van Culemborg 

Voorbeeld brieven, schrijfpapier en pennen zijn aanwezig. Ook wordt er gezorgd voor het versturen van de brieven. 

Aanwezigen schrijven voor: 

Schrijfactie Bahrein: laat Abdulhadi al-Khawaja vrij De 61-jarige Abdulhadi al-Khawaja is een zeer prominente mensenrechtenactivist uit Bahrein. Voor zijn activisme kreeg hij na een oneerlijk proces een levenslange gevangenisstraf. Hij zit al 11 jaar vast. Het gevangenispersoneel blijft manieren vinden om hem extra te straffen. Op 28 november 2022 kreeg Al-Khawaja twee boetes.

Schrijfactie China: geef journalist Huang Qi medische hulp Journalist Huang Qi zit een gevangenisstraf uit van 12 jaar, alleen omdat hij een website over mensenrechtenschendingen in China beheerde. Hij zit sinds 2016 vast. Huang is ernstig ziek en heeft dringend hulp nodig. Maar de gevangenisautoriteiten weigeren dit.

Schrijfactie India: laat activisten vrij Sinds 2018 zijn er in India zestien bekende mensenrechtenactivisten opgepakt op basis van valse aanklachten. Een van hen, Fr. Stan Swamy (foto middenboven), overleed in de gevangenis doordat hij geen medische hulp kreeg. Een aantal personen is vrijgelaten, maar elf van hen zitten nog vast.

Kaart voor: Activist onterecht beschuldigd De prominente Belarussische activist Ales Bialiatski zit sinds juli 2021 vast na valse beschuldigingen. Ales is een van de voorvechters van mensenrechten en democratie in Belarus. Hij ontving in 2022 de Nobelprijs voor de Vrede. Hij zat al eerder 3 jaar in de gevangenis voor verzonnen aanklachten van belastingontduiking. Laat Ales weten dat je hem steunt.