Afbeelding
Foto:

Orkater – Gery Mendes | Borboletas

donderdag 19 januari 2023 20:15 t/m 20:15

20.15 uur, Culemborg, Havendijk 1.

Een vader en een zoon. Allebei hebben ze herinneringen. De mooie plaatjes staan op het netvlies, maar daarachter, dieper in het lijf, verder in de achterkamers van het geheugen liggen de weggedrukte beelden. Borboletas gaat over een oorlog. Een oorlog die voor de vader een uitvlucht betekende, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten, naar het Westen te varen om ooit, als een koning, terug te keren. Voor de zoon is de oorlog iets dat hij denkt te herkennen in zijn vader, in zijn vurige temperament, of stille afwezigheid. Hij herkent een echo van die oorlog ook in zichzelf, al stond hij nooit op dat slagveld. Tickets > www.theaterdefranscheschool.nl/orkater.

Locatie