Jiroh Matulessy & Ies Muller
Jiroh Matulessy & Ies Muller Foto: Aart Dersjant

Ierse Muziek in Lanxmeer

donderdag 29 september 2022 20:00 t/m 22:00

20:00, Culemborg, Lanxmeer. Ies Muller & Jiroh Matulessy

Op houten dwarsfluiten en gitaar brengen Ies en Jiroh hun muziek. Sterke invloeden uit de Ierse en Bretonse traditie zijn te horen, maar ook eigen werk, steeds met veel ruimte voor improvisatie.

Ies wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Na verliefd te zijn geworden op de houten dwarsfluit en Ierse en Bretonse muziek leerde en absorbeerde hij zoveel van deze muziek als hij kon, om er later een eigen stijl in te ontwikkelen.

Jiroh groeide op omringd door muziek, en ontwikkelde een scherp gevoel voor melodie en harmonie. Naast traditonele muziek speelde hij veel fusion en jazz. Zijn brede muzikale oriƫntatie en natuurlijke vertrouwdheid met traditionele muziek geven zijn spel een unieke diepte.

Locatie