In gesprek met elkaar
In gesprek met elkaar Foto: Human Library

Human Library Culemborg

zaterdag 24 september 2022 13:30 tot 16:00

13:30, Culemborg, Weescafé. Zaterdag 24 september organiseren Bibliotheek Rivierenland en ElkWelzijn in samenwerking met Living Library voor de eerste keer ‘Living Library Culemborg’.

De Living Library is een beproefd Deens concept dat mensen met elkaar in contact brengt, om zo niet alleen vooroordelen te onderzoeken maar ook tegen te gaan. Waar boeken in een ‘gewone’ bibliotheek toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier in de belevingswereld van een ander te stappen: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. Zo wil de Living Library mensen nader tot elkaar brengen.

Living Library werkt bijna zoals een gewone bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare ‘levende boeken’; dit zijn personen die (vaak) te maken hebben met vooroordelen. Op een bord kun je zien of een ‘boek’ op dat moment is uitgeleend, of anders gezegd: in gesprek is met iemand anders. Via de balie geef je aan met wie je in gesprek wilt, waarna de baliemedewerker jullie met elkaar in contact brengt en de spelregels uitlegt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten.

Van 13.30 - 16.00 uur in Weescafé in Bibliotheek Rivierenland