Biodiversiteitswandeling in Theetuin
Biodiversiteitswandeling in Theetuin Foto: Rechtenvrij

De Roos van Culemborg: Wandeling biodiversiteit

vrijdag 15 juli 2022 19:00

19.00 uur, Culemborg, Honddijker Theetuin

 Ada Wille is taartenbakker en landschapsarchitect. In die eerste kwaliteit voorziet ze de theetuin aan de Honddijk (elke zondag open) van taartjes , koffie en thee. Maar dat is maar een bijbaan. Als landschapsarchitect gaat haar aandacht uit naar de inrichting van het landschap. 

Haar eigen terrein met een prachtige bloementuin is een lust voor het oog, ook een moestuin en land hoort bij dit opmerkelijke geheel. Langzamerhand mag de Culemborgse wel ‘miss biodiversiteit’ genoemd worden. Niet alleen in eigen tuin maar in de heel Noordoost-hoek van de gemeente Culemborg is ze actief met alles wat groeit, kruipt en vliegt. 

Veel mensen zijn daar tegenwoordig ook in eigen tuin mee bezig en willen er meer van weten. Hoe begin je op eigen grond of op je balkon? Ada Wille wil graag tuin en kennis delen om aarzelende tuiniers te stimuleren. Zo ontstond het plan voor twee ‘biodiversiteitswandelingen’ over het terrein van Ada aan de Honddijk 2. De bevlogen tuinierster vertelt over soorten, indeling, onderlinge relaties van planten en dieren. Na de wandeling over het tuinen en erf is het tijd voor koffie/thee en lekkernij en eventueel een goed gesprek over het geziene en gehoorde. Ook literatuur en folders zijn beschikbaar. De kaarten voor deze excursies kosten 10 euro (inclusief koffie/thee/lekkers). De winst wordt geïnvesteerd in de tuin. Data: vrijdag 15 of vrijdag 29 juli. Verzamelen: 19.00 uur. 

Reken op anderhalf uur en het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Tomey, Markt 8.