Diehard Fairy van Matrose
Diehard Fairy van Matrose Foto: bron: Het Verteltheater

Het Vertelevent in de Gelderlandfabriek

zaterdag 8 oktober 2022 13:30 t/m 21:30

13:30, Culemborg, de Gelderlandfabriek. “Warm Hart”, dat is het thema van het Vertel Event dit jaar. Met een programma om het samen warm van te krijgen!

Middagprogramma

13.30 uur-18.00 uur

‘Vreemde Vogels?’

Vertellers Pauline Seebregts en Mia Verbeelen gaven stem aan de verhalen van twee gevluchte jongeren. In persoonlijke gesprekken deelden Shaml/Carlos uit Noord-Irak en Sydra uit Syrië hun ervaringen en gevoelens; hoe is het om alles achter te laten en helemaal opnieuw te moeten beginnen.

De Nederlandse vertaling van Storytelling in 8 Colours

Ben je verhalenverteller of wil je verhalen leren vertellen? Dan zijn er veel facetten van jezelf die je kunt onderzoeken en ontwikkelen. De Federation for European Storytelling (FEST) vroeg Veva Gerard om mee te werken aan het ontwikkelen van een competentiemodel voor vertelscholing. Tijdens het Vertel Event komt de Nederlandse vertaling van dit model en de bijbehorende toolbox officieel uit. Dit feestelijke moment willen we graag met jullie delen!

De Grote Griekse Mythen Quiz

Houd je van verhalen vol ontembare passie en heimelijk overspel? Vol bitter verraad en zoete wraak? Heb je last van een Oedipuscomplex of Arachnafobie? Wil je weten hoe je van je Narcisme afkomt? Achter elke kwaal zit een Grieks verhaal! Tijdens de Grote Griekse Mythen Quiz testen Paul Groos & Gottfrid van Eck de kennis van het publiek aan de hand van diverse mythen die hun sporen in onze taal hebben achtergelaten.

Evi Rosiers

Niemand kan warmere verhalen vertellen dan Evi Rosiers. Zij is met haar erotische verhalenprogramma ‘Upperdare Littéraire’ theaters aan het veroveren in Vlaanderen. Tijdens het Vertelevent vertelt ze als tussendoortjes verhalen met pit!

Avondprogramma 

19.00 - 21.30 uur

Warming Up! 

De avond begint met aangename verhalen verteld door Marin Millenaar, Egbert van Foeken en wederom Paul Groos en Gottfrid van Eck.

Voorstelling: Diehard Fairy van Matrose

Daarna gaat het er vurig aan toe bij de voorstelling Diehard Fairy van Matrose.

Hierin worden verhalen verteld uit alle hoeken van de wereld. Je stapt in een bonte verzameling van huilende jongens, vrouwelijke worstelaars tot voetballers op hakken. Van mensen die zich verkleden voor de liefde, tot mensen die strijden voor de troon. Diehard Fairy is een levenslustige voorstelling over het belang van rolmodellen en genderdiversiteit. In alle hoeken van de theaterzaal gespeeld. Vol klassiekers, tophits en verhalen die je nog nooit hebt gehoord, maar die er altijd al waren.

Praktische informatie:

Waar: De Gelderlandfabriek in Culemborg

Wanneer: Zaterdag 8 oktober. Inloop van 13.00 - 13.30 uur, programma van 13.30 - 21.30 uur

Je kunt je opgeven voor de middag of de avond, of voor beide, met of zonder avondmaaltijd.

Tickets bestel je via de site van de Stichting Vertellen: stichtingvertellen.nl/agenda/vertelevent-2022-warm-hart/

Locatie