• Alles

Livestream Talkshow “Van ver gekomen, maar niet ver gebleven”

vrijdag 5 november 19:30 uur

Foto: Stockfoto 123RF

19:30, Culemborg. Livestream Talkshow “Van ver gekomen, maar niet ver gebleven” d.d. 5 november op De Franse School. In de talkshow blikken Molukkers van verschillende generaties hier op terug, staan stil bij het heden en richten zich op de toekomst. Ervaringen, verwachtingen en ambities op het gebied van Werk, Onderwijs, Wonen en Cultuur komen aan bod. Tussen de gespreksronden door vindt een muzikale- en culturele intermezzo plaats.

70 jaar geleden begon het verhaal van de Molukkers in Nederland. Een verhaal dat meerdere kanten kent; een schaduwkant met gebroken beloften van de Nederlandse staat, ontslag uit het leger, stateloos, een onzekere toekomst en de manier hoe de Molukkers  en hun gezinnen werden behandeld. Een verhaal van Molukse wijken, het streven naar een eigen Staat, kerken en stichtingen in verschillende gemeenten verspreid over het land. Zo ook in Culemborg waar midden jaren `60 van de vorige eeuw de Molukse gemeenschap kwam wonen. 

Tijdens de after-party is er gelegenheid om over de avond na te praten. Toegang tot de Talkshow alleen voor genodigden. Deze Talkshow is via livestream te zien op 5 november as. van 19.30-21.30 uur. Link: https://youtu.be/oMyWbZpw7Ug . Vooraf wordt een sneakpreview getoond. Vooraf wordt sneakpreview getoond. Locatie: De Franse School. De Talkshow is mede mogelijk gemaakt door Stichting Elisabeth Weeshuis, Cultuurfonds Culemborg, Buurtpanel, De Franse School, SRC TV en Vrijstadfestival Culemborg.  
deel deze activiteit