Logo culemborgsecourant.nl
 • Alles
 • (1)
  Film
 • (11)
  Algemeen
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (4)
  Cursus-Workshop

Lezing over Het Boek der Natuur

woensdag 25 november 20:00 t/m 22:00 uur

Foto: Wim Hoogewoning

Het boek der natuur: Jacob van Maerlant

Wist u dat diamanten alleen te kloven zijn met bokkenbloed? Dat er op aarde mensen rondlopen met hondenkoppen? Dat een zwaluw in zijn vlucht door geen enkele roofvogel te vangen is? Dat zeemeerminnen schippers het water in lokken met hun prachtige gezang? Dat palmen naar elkaar toe groeien uit genegenheid? Dat oude vrouwen van krokodillenpoep gezichtscrème kunnen maken? De natuur getuigt van vele wonderbaarlijke zaken, die, aldus Jacob van Maerlant, alle getuigen van de wonderbare scheppingskracht van God. Want, zo schrijft hij in zijn natuurencyclopedie Der Naturen bloeme: er bestaat geen steen, plant of dier op deze aarde zonder nut.

In een powerpointlezing met veel afbeeldingen uit de prachtige middeleeuwse handschriften bespreekt dr. Marjolein Hogenbirk dit Boek der natuur, dat de auteur Jacob van Maerlant schreef halverwege de dertiende eeuw. Ze gaat in op Maerlants respectvolle visie op de natuur en op de plaats van de mens in die wonderbaarlijke en prachtige wereld. Lezing georganiseerd in samenwerking met de Werkgroep Toerusting en Vorming van de Raad van Kerken Culemborg.

Dr. Marjolein Hogenbirk is docent aan de Universiteit van Amsterdam en doceert middeleeuwse Nederlandse literatuur.

De belangstelling voor deze lezing - die plaats vindt in de Oud-Katholieke Kerk - is groot en het aantal plaatsen beperkt ( max. 30) Meldt U zich tijdig aan via StadskloosterCulemborg@gmail.com

Toegangsprijs 4 euro ( incluis koffie en thee)

Kerk open vanaf 19.30 uur. Start lezing 20.00 uur.


deel deze activiteit

Locatie

Oud Katholieke Kerk
Culemborg
Varkensmarkt 18
4101cl


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden