Logo culemborgsecourant.nl
 • Alles
 • (1)
  Overig
 • (3)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (8)
  Theater
 • (13)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Evenement
 • (4)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Culemborgse Verhalenboom van start

dinsdag 6 oktober 19:30 t/m 21:00 uur

Foto: Ton Stadt

In november 2020 start de stichting Levende Verhalen Culemborg weer een nieuwe cyclus van de Culemborgse Verhalenboom met 6 verhalen-tafelbijeenkomsten. Het thema van komend seizoen is ‘hoe wij opgroeiden’.

Culemborg - Senioren uit Culemborg gaan met elkaar herinneringen aan vroeger ophalen en verhalen delen. Hoe zij van kind stapsgewijs volwassen werden en een eigen plekje in de maatschappij wisten te vinden.

Vorig winterseizoen hebben 40 Culemborgers deelgenomen aan de verhalentafels over hun schooltijd. Een paar reacties:

“Ik kijk iedere week uit naar de bijeenkomst.”

“Het is zo leuk om herinneringen uit te wisselen.”

“De verhalen van de anderen roepen weer herinneringen bij mij op.”

Een verhalentafel bestaat uit 6 tafelgesprekken van telkens twee uur. De gesprekken hebben plaats in kleine groepen. We starten in november 2020 en ronden af in maart 2021. De groepen komen bij elkaar op diverse locaties in Culemborg. Er is altijd wel een verhalentafel bij u in de buurt. Op iedere locatie hanteren wij de coronamaatregelen.

Informatiebijeenkomst vrijwilligers

De stichting Levende Verhalen Culemborg is op zoek naar verhalentafelbegeleiders die geïnteresseerd zijn in de verhalen van ouderen, in een groep een gesprek op gang kunnen brengen en ervoor zorgen dat alle deelnemers aan bod komen. Als verhalentafelbegeleider werk je in een team van twee. Vooraf krijg je een cursus aangeboden.

Speciaal voor geïnteresseerden die een verhalentafel willen begeleiden is er op dinsdag 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in de Ontmoeting, Admiraalvlinderlaan 2, Culemborg. Uiteraard gelden ook hier de coronamaatregelen.

Meer informatie is te vinden op www.levendeverhalen.com Ook kunt u informatie vragen en/of u aanmelden via e-mail levendeverhalen@gmail.com of tel. 06-44639593.


deel deze activiteit

Locatie

de Ontmoeting
Culemborg
Admiraalvlinderlaan 2
4105th


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden