Logo culemborgsecourant.nl
 • Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Cursus-Workshop

Buren Anders. Langs Korne en Radiant

vrijdag 14 augustus 18:30 t/m 21:30 uur

Wim Hoogewoning

Wegens grote belangstelling geprolongeerd. Als vervolg van de “Lekexcursie” van vorig jaar wordt nu het natuurgebied “de Zump” in de wijk Voorkoop bezocht op 14 augustus van 18.30 - 21.30 uur. Dit terrein is al in het begin van de jaren ’90 aangelegd en voor vele Culemborgers een onbekend terrein. Nog minder bekend is het waterleven in de diverse sloten. En vooral daarom wordt gezocht en gekeken welke diverse organismen in die sloten voorkomen.

Maak gebruik van deze gelegenheid om met dit ongerepte waterleven kennis te maken. Gastheer is Frans Jacques die de waternatuur goed kent omdat hij zijn leven werkzaam was bij Sportvisserij Nederland en hij zich ook beziggehouden heeft met de aanleg van watertuinen. Natuurlijk ontbreekt het schepnet niet.

Programma 

18.30 uur: Korte presentatie met lichtbeelden in de Oud-Katholieke Kerk over natuurgebied ‘De Zump’

19.00 u. Verplaatsing naar de parkeerplaats bij het Pijlkruid

19.15 u. Slootjesexcursie

20.15 u. Nagesprek met koffie en thee in de Oud-Katholieke Pastorietuin

Verzamelen bij ‘Gods Achterdeur’ ( Zaaltje achter de Oud-Katholieke Kerk ingang St Janskerkhof naast Nuon Elektriciteitshuisje’) We verplaatsen ons per fiets of evtueel per auto vanaf Sint Janskerkhof. Bij slecht weer wordt de excursie uitgesteld. Laarzen en evtueel fototoestel mee. Maximum van 15 deelnemers.

Aanmelden kan via StadskloosterCulemborg@gmail.com. In verband met de coronoveiligheidsmaatregelen bij opgave graag naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermelden. Na opgave wordt de deelname bevestigd.

Kosten : 4 euro per persoon inclusief koffie en thee


deel deze activiteit

Locatie

Oud-katholieke kerk
Culemborg
Varkensmarkt 20Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden