Logo culemborgsecourant.nl
 • Alles
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (82)
  Inloop-Opendag
 • (8)
  Religie
 • (1)
  Muziek
 • (11)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Culemborg City Run organiseert 9e editie

maandag 13 april 13:00 uur

Foto: Jeroen Gutte

Culemborg - Op tweede paasdag, maandag 13 april 2020, wordt voor de negende keer door atletiekvereniging Statina de Culemborg City Run door het eeuwenoude centrum van Culemborg georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende loopfestijn ontwikkelt zich meer en meer tot een belangrijk regionaal sportevenement dat voor bijna duizend deelnemers en nog veel meer toeschouwers aanleiding is om de prachtige en gezellige Culemborgse binnenstad te bezoeken.

De verkeersarme route van deze loop bevat de mooiste plekjes van het centrum van Culemborg en een stukje dijk met zicht op de prachtige uiterwaarden langs de rivier de Lek. De Markt dient als start- en finishpunt en het historische stadhuis dient als omkleedruimte, wedstrijdsecretariaat en inschrijfbureau.

Programma
Naast individuele afstanden van 1, 3, 5 en 10 kilometer kunnen basisscholen weer strijden om de titel ‘fitste school van Rivierenland’. Ook de bedrijvenloop van 5 kilometer staat weer op het programma. Welk team van 4 tot 6 personen wordt dit jaar winnaar van die enorme wisselbeker?

13.00 uur: 1 kilometer individueel/scholenrun (6 t/m 9 jaar)
13.15 uur: 3 kilometer individueel/scholenrun (10 jaar en ouder)
14.00 uur: 5 kilometer individueel/bedrijvenloop (14 jaar en ouder)
14.10 uur: 10 kilometer individueel (16 jaar en ouder)

Voor aanvang van de 1 kilometer wordt een korte gezamenlijke warming-up op muziek verzorgd en na afloop van elke afstand vindt op het podium op de Markt een prijsuitreiking voor de drie eerst aankomende meisjes/dames en jongens/heren plaats. De organisatie beschikt verder over gekwalificeerde EHBO’ers en verkeersregelaars, een deskundige omroeper, gratis parkeergelegenheid en voldoende water tegen de dorst. Gezellige muziek, volle terrassen, veel toeschouwers en honderden enthousiaste atleten en atletes zoals jij maken dit hardloopfeest compleet!

Vooraf inschrijven via www.culemborgcityrun.nl is voordeliger dan inschrijven op de dag zelf. Dit kan tot en met 6 april en op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor de start van jouw afstand. Let op: Op de dag van de loop kun je je niet meer inschrijven voor de scholenrun/bedrijvenloop!Foto: Jeroen Gutte
Foto: Jeroen Gutte
deel deze activiteit

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden