• Alles

Zorgzame samenleving in Culemborg

zaterdag 18 september 13:00 uur

Foto: lex de meester

13.00, Culemborg, Grote of Barbarakerk. De Roos van Culemborg organiseert op zaterdagmiddag 18 september een landelijke ontmoetingsdag in Culemborg als start van het project Zeven. Dat getal slaat op de ‘zeven barmhartigheden’ uit de Bijbel die de onze sociale structuren vorm gegeven hebben. 

Het zijn: hongerigen voeden, dorstigen te drinken geven, naakten kleden, vreemdelingen herbergen, zieken bezoeken, gevangenen bezoeken en doden begraven. Hoe doen we dat in deze tijd? 

Sprekers als prof. Paul van Geest en dr. Erica Meijers belichten het thema uit verschillende invalshoeken, de band Sunshine Cleaners lanceert een CD met songs rond het thema, er is muziek en theater, nieuwe liederen worden uitgeprobeerd. De presentatie van het eerste  exemplaar van het boek ‘Zeven wegen, de kunst van barmhartigheid’ sluit de middag af.                   

Zaterdag 18 september Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 2-4 Culemborg. 12.00 uur: lopende lunch, 13.00-17.00 uur: programma. Toegang vrij. Volledige programma en aanmelden: www.zevenwerken.nl


deel deze activiteit