• Alles

Symposium ‘De vreemdeling ontvangen’

zaterdag 18 september 9:30 uur

Foto: Stockfoto

9.30, Culemborg, De Roos van Culemborg. De geschiedenis is het toneel van een onafzienbaar aantal antwoorden op de vraag: hoe de vreemdeling te ontvangen? Neem alleen een stad als Culemborg. 

Wat zijn de verhalen van stadsgenoten met een Molukse, Turkse of Marokkaanse achtergrond? En al die andere tientallen nationaliteiten die de stad bewonen? Wat zijn hun ervaringen? Een nieuwe groep vluchtelingen uit Afghanistan is Nederland binnengevlogen. Hoe worden zij ontvangen? De Roos van Culemborg organiseert op zaterdag 18 september een internationaal symposium in de Grote of Barbarakerk met als titel ’De vreemdeling ontvangen’. Hoe gaan politieke partijen, kerken en andere maatschappelijke organisaties met deze uitdagende problematiek om? 

Na de inloop met koffie (9.30 – 10.00 uur) zijn de sprekers professor Dorottya Nagy (Keulen), Domenica Gidei Biidu (mensenrechtenjuriste) en Bram van Ojik (voormalige Tweede Kamerlid en diplomaat). Gesprekken in kleine groepen met de sprekers zijn opgenomen in het programma. Een ook onder de lunch (12.00 – 13.00 uur) is er alle gelegenheid elkaar te ontmoeten. Het symposium is een samenwerkingsverband met de protestantse Theologische Faculteit. De toegang is gratis, de hoed gaat rond. Opgeven is noodzakelijk via www.zevenwerken.nl. Daar ook mee informatie.


deel deze activiteit