Logo culemborgsecourant.nl
 • Alles
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (7)
  Cursus-Workshop

Kom naar informatieavond Circado

dinsdag 15 juni 20:30 uur

Foto: Jeanet Hacquebord

Doe mee met Circado en kom naar de informatieavond op 15 juni

Circado Diefdijk is een theatrale muziekwandeling. Tijdens de wandeling hoort het publiek muziek, tekst en geluidseffecten en ziet het de scènes van de voorstelling. Onderweg verandert het decor en levert iedere speellocatie een unieke ervaring. De uitvoeringen zijn op 2 en 3 oktober 2021. Daarvoor zoeken we mensen die willen meespelen, zingen, musiceren, dansen of gewoon helpen.

Kom naar de informatieavond op 15 juni

Wil je meedoen, of wil je eerst meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 15 juni. Je kunt je hier inschrijven (https://diefdijk.circado.live/doe-mee). Starttijd en locatie van de informatieavond in Culemborg worden in juni bekend gemaakt.

Doe mee met de muziek

Tijdens de wandeling volgt het publiek de muziek. Het Circado Rivierlied gaat over de natuur, het water dat buiten zijn oevers treedt en bewoners aanzet om dijken te bouwen en nieuwe woonplaatsen te zoeken. Het Circado Fanfarestuk gaat over de bewoners.

In de voorstelling is plaats voor meer dan honderd bewoners van het gebied rondom de Diefdijk, die het Fanfarestuk spelen, het Rivierlied zingen of in een andere rol.

Iedereen is welkom. Heb je veel ervaring en wil je een nieuw stuk spelen? Dat kan. Heb je weinig ervaring en wil je meemaken hoe het is om in een groot stuk mee te spelen? Dat kan ook. We vinden voor iedereen een passende rol.

Je kunt je individueel opgeven, of met je buren, of de band waarin je speelt. Voor de zangers maken we een projectkoor dat gaat repeteren onder leiding van een Circado dirigent. De planning vind je op de Planning pagina op de Circado website (https://diefdijk.circado.live/planning/).

Circado

Circado vertelt de verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de dijken, de bewoners en hun strijd tegen het water en verre vijanden, de gevolgen van gebiedsdoorsnijdingen en grenscorrecties en veerkracht en vindingrijkheid van de lokale gemeenschap. De kern van het verhaal is een universeel fenomeen: het thuisgevoel.

Circado is een initiatief van routemaker P22 en regisseur Kirsten Robben.

Meer informatie vind je op de Circado website (https://diefdijk.circado.live).


deel deze activiteit

Locatie

De Fransche School
Culemborg
Havendijk 1
4101aa


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden