• Diane Bos is één van de finalisten van Miss Elite Diversity Netherlands 2024.
• Diane Bos is één van de finalisten van Miss Elite Diversity Netherlands 2024. Foto: Fleur van Eeuwijk

In badkleding en op hakken? Diane Bos durft het!

Nieuws 2.559 keer gelezen

CULEMBORG • Eén van de finalisten van Miss Diversity Netherlands 2024 is Diane Bos uit Culemborg. Ze wil aan iedereen laten zien dat je mooi bent zoals je bent.

In een wereld waar diversiteit steeds meer op de agenda staat, loopt de missverkiezingswereld nog achter. Bij Miss Diversity is iedereen die zich identificeert als vrouw, ongeacht lengte, maat, huidskleur, geaardheid of religie welkom. 

Dit jaar voelde Diane zich zelfverzekerd genoeg om buiten haar comfortzone te stappen en mee te doen. “Onder het mom van ‘wie niet waagt, wie wint niet’ meldde ik me aan en nu ben ik gewoon één van de finalisten!”

Ik had het beeld van slanke en overdreven mooie vrouwen voor me

Naast dat Diane nu volop in de schijnwerpers staat voor de Miss Diversity verkiezingen, heeft ze ook nog een baan én een uit de hand gelopen hobby. “Ik werk in de administratie en verkoop, maar daarnaast bak ik ook nog taarten, cupcakes, koekjes en nog veel meer op bestelling via Bos Zoetigheid.” 

De afgelopen jaren raakte Diane steeds meer bekend met de camera omdat ze weleens meedeed aan fotoshoots. “Maar aan een missverkiezing had ik nog nooit gedacht omdat ik het beeld van slanke en overdreven mooie vrouwen voor me had.”

Het smaakt naar meer

Begin dit jaar deed Diane al mee aan Miss Curve Netherlands, maar daar haalde ze de finale niet. Toch smaakte dit naar meer. “Op Instagram zag ik Miss Diversity Netherlands voorbijkomen en ik raakte geïnteresseerd. Ik besloot me aan te melden en er blanco in te gaan want wie niet waagt, wie niet wint!” Nadat ze haar aanmelding had ingezonden, kreeg ze te horen dat ze was uitgekozen voor de halve finale.

Op 2 maart was de halve finale en Diane was ontzettend zenuwachtig. “Door de vorige missverkiezing wist ik wel een beetje wat ik kon verwachten, maar het was alsnog spannend!”

In een groepje van vier vrouwen, liepen ze naar de jury toe en vertelden ze hun statement. “Mijn statement is love yourself first omdat ik dit eigenlijk pas sinds drie jaar durf te doen. Je hoeft niet perfect te zijn en als je iets aan jezelf wil veranderen, mag dat. Maar doe het wel voor jezelf!”

Vroeger gepest en onzeker

Dit statement is een belangrijk onderdeel in Diane haar leven. “Vroeger ben ik gepest en was ik onzeker. Dit komt door mijn schildklieraandoening. Waar ik eerst ontzettend veel afviel, verdubbelde ik daarna in gewicht.” 

Want in je badkleding op hakken lopen, deed ik hiervoor nooit

Drie jaar geleden besloot ze in therapie te gaan en ging ze aan de slag met het vat van zelfwaardering. Dit heeft haar enorm veranderd. “Ik leerde mezelf waarderen en stil te staan bij de dingen die ik deed. Ondanks dat ik volgens sommige mensen niet in het schoonheidsideaal pas, pas ik dat wel voor mezelf en dat is het belangrijkste.”

Nadat ze zichzelf had voorgesteld en haar statement had uitgelegd, mocht ze de bikinironde lopen. “Doordat ik blij ben met mezelf durf ik dit nu te doen en daar ben ik heel trots op. Want in je badkleding op hakken lopen, deed ik hiervoor nooit”, lacht ze. 

Na afloop kreeg ze te horen dat Diane één van de finalisten is van Elite Diversity Netherlands. “Elite is de oudste groep vrouwen die meedoet en dat ik daarin een finalist zou zijn, had ik echt niet verwacht.”

Spanning voor de finale

Momenteel zijn alle finalisten druk bezig om zichzelf voor te bereiden. “We krijgen regelmatig trainingsdagen waarin we leren lopen op een catwalk, leren poseren en onze openingsdans oefenen. En dat allemaal op hakken, dat is nog wel even wennen hoor!”

Inmiddels hebben de dames ook al een mooie jurk uitgekozen via Dreamdresses. “Ik hou hem nog even geheim maar hij is donkerblauw met heel veel glitter. Met deze jurk wil ik graag opvallen maar volgens mij lukt dat wel.”

Hoe haar kansen zijn, durft Diane niet in te schatten. “Op 3 mei tijdens de finale ga ik gewoon stralen en genieten van de ervaring. Dat ik er mag staan, voelt al als een overwinning. En ik hoop dat we ook andere meiden kunnen bereiken die onzeker zijn over zichzelf. Want je bent mooi zoals je bent!” 

Stemmen op Diane
Stemmen op Diane kan door te sms’en naar 3010 met de tekst ‘poll mdn Diane’. Elke stem kost € 1,10 en gaat naar het goede doel Kika.

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Twijfels en vraagtekens bij plan om permanent 300 vluchtelingen op te vangen in Culemborg Nieuws 18 mei, 06:28
Afbeelding
A2 tussen Empel en Deil gedeeltelijk dicht Nieuws 17 mei, 18:00
• De Wens Ambulance bij de kersenboomgaard.
'WensAmbulance Gelderland' is de nieuwe naam voor Veluwse WensAmbulance Nieuws 17 mei, 15:00
Afbeelding
Klaverjassen bij Vriendenschaar: laatste avond van het seizoen Sport 17 mei, 11:00
Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 17 mei, 09:01
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 17 mei, 07:06
Afbeelding
Kennismaken met korfbal op Kangoeroedag Sport 17 mei, 07:00
• Grote ravage voor het pand van de Poolse supermarkt.
Plofkraak bij Poolse supermarkt aan de Varkensmarkt in Culemborg 112 17 mei, 05:41